• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

BTC Yeniden Düşüşe Geçti, Piyasa Ona Eşlik Etti

bitcoin ve ethereum piyasa

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Kasım ayı genelinde ve Aralık ayı başlarında peş peşe gelen değer kayıpları sonrasında bir süre 42 bin dolar seviyesini gördükten sonra 46 bin dolar bölgesinde dengelenmişti. Bitcoin’in Kasım ayında belirlediği ATH seviyesi göz önüne alındığında gerilediği 46 bin dolar seviyesi de endişe yaratmaya başlamıştı. Ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizi sabit tutma kararı almasıyla birlikte BTC de yönünü yukarı çevirmiş ve kısa sürede 3 bin dolardan fazla değer kazanmıştı. BTC’nin değer kazanması, altcoin piyasasını da genel tabloda benzer şekilde etkilemişti. Ancak Bitcoin 50 bin dolar seviyesindeki kritik direnci kıramadı ve yeni güne bir kez daha düşüş eğiliminde giriş yaptı.

Bitcoin (BTC)

btc fiyatlari

Bitcoin gelen genel gerilemeler sonrasında 46 bin dolar seviyesine kadar çekilmişti. Ardından Fed kararı ile hızlı bir şekilde 49 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan BTC, 50 bin dolar bölgesinde fiyat mücadelesi vermeye başladı. Gelen bu mücadelelerde başarılı olamayan BTC bir geri çekilme yaşadı. Bitcoin’in yükselişe geçtiği süreçte yükselerek yeniden 4 bin dolar bandının üzerine yerleşen Ethereum (ETH) da yeni günde gelen bu geri çekilmelerden payını aldı.

Ethereum (ETH)

Yeni güne değer kaybı ile giriş yapan Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %1,7 oranda değer kaybı yaşadı ve yazım sırasında 47 bin 431 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin’de önceki gün yaşanan değer artışı altcoinlere de olumlu yansımıştı. Bununla birlikte Ethereum da 4 bin 100 dolar seviyesini yeniden kazanmıştı. Ancak yeni günde gelen düşüşlerden etkilenen ETH, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %1,3 oranda düşüş yaşadı ve yazım sırasında 3 bin 895 dolar seviyesinde işlem görüyor.

AVAX Piyasanın Tersine Hareket Etti

yukselmesi beklenen altcoinler

Bitcoin ve Ethereum’un düşüşlerle giriş yaptığı yeni günde piyasa değeri bakımından en büyük 10 kripto para arasında yükseliş elde eden altcoin Avlanche (AVAX) oldu. Piyasanın tersine hareket eden AVAX kısıtlı da olsa değer kazancı yaşadı ve son 24 saatte gelen %0,8 oranlı değer artışı ile yazım sırasında 100,39 dolar seviyesinde işlem görüyor.