• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Bitcoin Duraksadı, Ethereum Fırladı

bitcoin fiyatlari

Son dönemlerde kripto para piyasalarında düşüş eğilimi hakimiyetini koruyor. Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) peş peşe gelen ATH seviyeleri sonrasında sert değer kayıpları yaşaması, genel tabloda piyasaların da benzer şekilde düşüş eğilimine girmesine neden olmuştu. Bitcoin bu düşüş eğiliminde daha sonra konsolidasyon sürecine geçti ve 55 bin dolar ile 60 bin dolar seviyeleri arasında dalgalanmaya başladı. Günlerdir bu fiyat aralığında hafif fiyat hareketleri ile grafik çizen Bitcoin, yeni güne de 57 bin dolar seviyesinde konsolidasyon yaşayarak girdi. Bitcoin’in konsolide olmaya devam ettiği bu süreçte lider altcoin Ethereum (ETH) ise 4 bin 420 dolar seviyelerinde işlem görmeye başlayarak, hafif yükseliş eğilimi göstermeye başladı.

Bitcoin (BTC)

bitcoin fiyatlari

Kasım ayında gelen 2 ATH seviyesinden sonra Bitcoin, arka arkaya değer kayıpları yaşadı ve bu süreçte 55 bin dolar bandına kadar indi. 69 bin dolar seviyesine kadar tırmanan ve ardından 55 bin dolar bölgesine inen BTC, bu bölgeden sonra konsolidasyon sürecine girdi. Fiyat aralıklarında hafif dalgalı seyrini sürdüren BTC, yeni güne de 57 bin dolar seviyesinde giriş yaptı. Yazım sırasında Bitcoin 57 bin 640 dolar seviyesinde işlem görüyor ve son 24 saatlik süreçte gelen %2,3 oranındaki değer kaybı ile düşüş eğilimini de sürdürdüğünü gösteriyor.

Ethereum (ETH)

Bitcoin’in düşüş eğiliminde, konsolidasyon yaşamaya devam ettiği bu süreçte yukarı yönlü bir atak Ethereum’dan (ETH) geldi. Ethereum, Bitcoin’e paralel olarak değer kayıpları yaşadığı süreçlerin ardından 25 Kasım tarihinde yukarı yönlü bir atak gerçekleştirdi. Bu atak ile ivmelenen ETH, bir miktar değer artışı yaşadı ve son 2 haftalık süreçte silinen değerlerin bir kısmını geri kazandı. Gelen değer artışları ile birlikte 4 bin 400 dolar seviyesinin üzerine yükselen ve 4 bin 500 dolar seviyesini test eden ETH, gelen hafif düzeltme ile 4 bin 200 dolar seviyelerinde işlem görmeye başladı.

Ethereum Neden Yükseldi?

bitcoin fiyatlari

Ethereum’un kurucu ekibinin başında olan ve Ethereum’un şu an arkasındaki isim olan Vitalik Buterin, 25 Kasım tarihinde Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Buterin paylaşımında, ETH ağının verimliliğini arttırabilmek için yol haritasını açıkladı. Buterin’in paylaşımı sonrasında Ethereum’da hızlı değer artışları yaşandı.