• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Analistler Açıkladı: BTC Değer Kaybına Rağmen BTC Yatırımı Yapılmalı mı?

bitcoin fiyatlari

2021 senesi tüm kripto para endüstrisi için oldukça ilginç ilerliyor. Kripto para piyasasının en güçlü kripto para birimi olan Bitcoin’in değeri değişim yaptıkça altcoinlerde buna göre yeni bir yön alıyorlar.

Son dönemlerdeki salgının Delta varyantına bağlı olarak dünyanın bir sonraki adımda neler ile karşılaşacağı belirsiz olduğu için Bitcoin’in son 24 saat içinde %6 oranında değer kaybetmesinin de normal olduğu analistlerce açıklanıyor. Analistler 30 bin doların Bitcoin için önemli bir destek seviyesi olduğunu ancak bu destek altına inişin ise 20 Temmuzda gerçekleştiğini belirttiler. Destek seviyesinin kırılması ile satış baskısının da ne kadar yükseldiğinin görülebildiğini açıkladılar.

BTC Piyasayı Etkilemeye Devam Etti!

bitcoin in son fiyati

Uzman analistler yatırımcıların kripto para birimlerinin oynaklıklarının farkında olduklarını belirtiyorlar. Analistler, piyasada ise son 24 saat içinde 90 milyar dolarlık değer düşüşünün olduğu, bu durumun ise aslında Bitcoin’in piyasa geneli üzerinde ne kadar etkili olduğu gerçeğini gözler önüne serdiğini belirttiler. Yakın geçmişe bakıldığında Çin’de kripto para ticareti üzerinde bir baskı oluşturulmuş ve Bitcoin’in fiyatında bu dönemde de değer kayıpları yaşanmıştı. Aynı anda altcoinlerin de değer kaybettikleri görüldü.

Bitcoin madenciliğinin gerçekleştirildiği pek çok alanın kapatılması ardından değer kayıplarını yaşayan BTC ve kripto para piyasası için olumlu gelişmelerin ne zaman gündemde olacağı merak ediliyor. Yatırımcılar ise çok önemli bir soruyu sormaya devam ediyorlar. “Bitcoin fiyatı düşük olsa da yatırıma değer mi?“

Bitcoin’in Fiyatı Son Aylarda Yüksek Oynaklığa Sahip!

Analistler Bitcoin’in 20 Temmuz’da 29.733 dolara kadar indiğini açıkladılar. Aslında bu durumda BTC’nin 22 Haziran’dan bu yana ilk kez önemli bir değer düşüşü yaşadığını belirttiler. Aynı zamanda diğer altcoinleri de peşinden sürüklediğine değiniyorlar. Bitcoin değer kayıplarını görmek için Haziran ayından itibaren bir incelemenin yapılmasının yeterli olacağını ifade eden analistler, en yüksek BTC fiyatının 14 Nisan’da kayda geçtiğini belirttiler.

Nisan’da 64.804 dolar seviyesine kadar çıkış yapan BTC’nin, 14 Haziranda ise 39.806 dolardan fiyatlandığını belirttiler. 22 Haziran’da Bitcoin’in 32.598 dolardan işlemde olduğunu ve bu tablonun son aylarda BTC’nin hem ne kadar değer kazandığı hem de ne kadar kayıp yaşadığını gösterdiğini açıkladılar.

Analistler: BTC Yatırım İçin Takibe Değer!

btc al sat

Analistlere göre BTC 30 bin dolar altına inse de oynaklık modeline bağlı olarak ilerleyen aylarda 34 bin doları geri alma potansiyeline sahip. Bu bakımdan hala yatırım için takip edilebilir görülüyor. Analistler durumun sonsuza dek bu şekilde gidemeyeceğini ve 2021 senesi Ekim ayında tekrar 35 bin dolar üzeri değerlerin test edilebileceğini düşünüyorlar. Teknik ve temel analizleri ardından bu detaylara değinen analistler, BTC artışının sene sonuna doğru gündemi yeniden meşgul edebileceğinin altını çizdiler. BTC 21 Temmuz’da saat 08:10’da ise %3.18 oranında değer kaybı ile 30.625 dolardan işlem gördü.