• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Sia Coin (SC) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları

sia coin nedir

Sia, merkezi olmayan bulut depolama platformu olan Sia projesinin kripto para birimidir. Bu projenin amacı, blok zinciri teknolojisi kullanılarak veri depolama piyasasını daha etkin bir duruma getirmeyi amaç edinmiştir. Sia coin projesi, bulut depolama hizmetleri sunarak firmalardaki güvenlik açıkları, depolama sıkıntıları ve yüksek maliyetler değerlendirildiğinde uluslararası şekilde ilgi odağı olan bir projedir. Sia coin, Sia sistemi üzerinde veri depolamanız karşılığında aylık kira ücretini ödemeniz sağlar. Aynı zamanda madencilik yaparak kazanç elde etmenizi sağlarken bir yandan da borsada gerçekleştirilen işlemlerden kâr elde etmenizi sağlamaktadır. Sia blok zinciri, bu piyasanın aracılar olmaksızın çalışmasına olanak sağlar. Sia, depolama işlemlerini akıllı sözleşmeler aracılığı ile güvence altına almaktadır. Bu da Sia platformunu daha güvenilir ve uygun fiyatlı teklifler oluşturulması sağlanır.

Sia Coin’in Tarihçesi

sia coin gelecegi

Sia, David Vorick tarafından 2013 yılında Rensselaer Politechnik Enstitüsünde eğitim alırken tasarlanmıştır. David Vorick, 2013 yılının Eylül ayında HackMIT hackathon etkinliğinde projesini anlattıktan sonra geliştirdiği bu fikri daha sonradan projeye dahil olan arkadaşı Luke Champine’a e – mail atarak ulaştırdı. Sia projesi, resmi oalrak 2014 yılında duyurulmuştur.

Sia Coin Ne Zaman Üretilmeye Başladı?

Sia coin çıkış tarihi 2014 senesinin başlarıdır. Teknik incelemelerine göre Sia coin’in uzun vadedeki amaçları arasında mevcut depolama çözümleri ile rekabet etmektir.

Ayrıca Nem Coin (New Economy Movement) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları adlı yazımıza göz  atın!

Sia Coin Nereden Alınır?

Sia coin almak; Binance, OKEx, Huobi Global ve Upbit gibi kripto para borsaları üzerinden gerçekleştirilmektedir. Dolar ve Güney Kore Wonu gibi para birimleri ile de spot piyasalar üzerinden alım – satım işlemleri gerçekleştirilebilir. Aynı zamanda Bitcoin ve Ether gibi kripto para birimleri aracılığı ile ve stablecoin seçenekleriyle işlem görebilmektedir.

Sia Coin Hangi Altyapıyı Kullanıyor?

sia coin nedir

Sia Coin’in altyapısı, bir uzlaşı algoritması kullanılarak güvenceye alınmaktadır. Bu, madencilerin blokchain’e yeni bloklar eklemeleri için birbirleri ile rekabete girdiği ve çoğunun da yayınlanması için onaylaması gerektiğini ifade eder.

Sia Coin’in Avantajları Nelerdir?

Sia Coin’in avantajları şu şekilde verilmiştir:

  • Siacoin, bilindik bulut tabanlı sağlayıcılarının aksine, bütün ağ boyunca verileri şifreleyerek dağıtır. Bu sayede verilerinizin kontrolü, firmalar ya da diğer kişilerden önce direkt olarak size gelir. Ayrıca elinizdeki tüm özel anahtarların kontrolüne sahip olduğunuzdan herhangi bir üçüncü şahıs, verilerinize yalnızca siz izin verdiğiniz zaman erişebilmektedir.
  • Sia sistemi, bilindiği gibi diğer ulut depolama sistemleriyle karşılaştırıldığı zaman % 90 oranında daha uygun fiyatlıdır. Mesela Amazon S3’te 1 TB boyutundaki veri depolama aylık 23 dolar iken aynı boyutlardaki bir veriyi Sia platformu, aylık 1 – 2 dolar karşılığında depolamaktadır.
  • Özellikle bilindik bulut tabanlı hizmetlerin çökme ve güvenlikte yaşanan problemleriyle karşılaştırıldığı zaman Sia platformunun etkin ve güvenlik hizmetleri, merkezi olmayan veri depolama projeleri için çoğu kişinin kullanmasına olanak sağlamaktadır.

Sia Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Sia Coin’in dezavantajları şu şekilde verilmiştir:

  • Sia Coin, oldukça güçlü rakiplere sahip olduğundan yatırımcılar üzerinde belirsizlik hissi oluşturmaktadır. Belirli bir kısım Sia Coin platformuna güven duyarken belirli bir kısım üzerinde ise belirsizlik hissi oluşturmaktadır.
  • Sia Coin, Amazon gibi depolama hizmetleri sağlayan markalarla rekabet haline olan Sia ağı ile var olmaktadır. Bu da ağın başarısı olacağı her durumda Sia Coin fiyatlarını etkileyebilmektedir.
  • Son olarak Sia Coin’in dezavantajı arasında sanal cüzdanlarda ağ saldırısı riskine maruz kalması söz konusu olabilmektedir. Bunun için de çevrimdışı saklanması tercih edilmelidir.