• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Pi Coin (Pi Network) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları

pi coin gelecegi

Pi coin, son dönemlerde kendini sık sık duyuran yeni nesil bir dijital platformdur. Pi coin oluşumunun en temel amaçları; varlık ve gelişim anlamında dünyada en fazla kullanılan platform olmak ve üyeler arasında kripto para ile hizmet sağlayan bir Pazar oluşturmaktır. Pi Coin, Stanford Üniversitesinde çalışmalar yapan 3 girişimci tarafından geliştirilerek piyasaya sürülmüştür. Taban olarak Stellar Lumen dijital kripto para platformu baz alınmıştır. Pi Coin’in geliştirilmesi sürecinde Stellar Lumen madencilik işlemi simüle edilerek kullanıcıların yeteneklerine bağlı bir paylaşım modeli ortaya çıkarmıştır. Pi coin, ne kadar Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile aynı temellere sahip olsa da işleyip ve yapı bakımından tamamen farklı özellikler göstermektedir.

Pi Coin’in Tarihçesi

pi coin gelecegi

Pi coin, pek çok yatırımcının da takip ettiği şu anda ise yalnızca kazım işlemlerine olanak sağlayan bir platformdur. Pi Coin’in piyasaya çıkma tarihi net bir şekilde bilinmese de Stanford Üniversitesinde aktif olarak çalışan 3 girişimci tarafından oluşturulmuştur.

Pi Coin Ne Zaman Üretilmeye Başladı?

Pi coin çıkış tarihi tam olarak bilinememektedir. Pi Coin, Stanford Üniversitesinde çalışmalar yapan 3 girişimci tarafından oluşturulmuştur. Stellar platformu baz alınarak oluşturulan Pi Coin, gelişim sürecinde Stellar sisteminin madencilik işlemine izin vermemesine karşılık yaptıkları güncellemeler sayesinde madencilik işlemini simüle ederek kişilerin yeteneklerine bağlı olan bir paylaşım modeli olmasını sağlamaktadır.

Ayrıca Nwc Coin (News Crypto) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları adlı yazımıza göz atın!

Pi Coin Nereden Alınır?

Pi Coin almak, Pi Network ağına girildikten sonra internete ihtiyaç duyulmadan madencilik yapılarak gerçekleştirilmektedir. Mobil uygulamalar aracılığı ile gerçekleştirilen madencilik işlemlerini bir kere başlatmanız yeterli olacaktır. Bir kez başlattıktan sonra telefonunuzu kapatsanız da Pi Network madencilik işlemine devam etmektedir.

Kullanıcı uygulamanın kurulmasını yaptıktan sonra giriş yaparak işlemi başlatmasının ardından Pi Network’ten her 24 saatlik zaman diliminde para kazanmaya başlayabilmektedir. 24 saatlik zaman diliminde madencilik işlemleri 3 kere tamamlandıktan sonra artık kendi güvenlik çemberini kurabilmektedir. Tüm kripto para birimlerinin üretim sürecinde olduğu gibi Pi Coin’de de madencilik işlemi, belirli düzeye geldikten sonra halving işlemi gerçekleşmektedir. Halving, yarılanma işlemi demektir. Yani üye sayısı yeni sayılara ulaştıkça, yapılan madencilik işlemlerinden elde edilen kazanç da yarıya düşmektedir. Kripto paralardaki bu sistem sayesinde paranın her geçen gün daha zor elde edilmesine ve değer kazanmasına olanak sağlamaktadır.

Pi Coin Hangi Altyapıyı Kullanıyor?

pi coin nedir

Pi Coin’in altyapısı, Nodes üzerinedir. Bitcoin ya da Ethereum gibi iş kanıtı kullanan sistemlerine aksine Pi Node, Stellar Consensus Protocol’e dayalı bir algoritmaya sahiptir.

Pi Coin’in Avantajları Nelerdir?

Pi Coin’in avantajları şu şekilde verilmiştir:

  • Pi Coin’in sahip olduğu teknolojiyi geliştiren kadro, oldukça şeffaf biçimde sunmaktadır. Bu sayede teknolojiyi nasıl geliştirdiklerini ve gelecek dönemlerde nasıl kullanmayı planladıkları anlaşılabilir.
  • Telefonda üretilen Pi Coinlerinizi satarak nakit paraya çevirebilmenizdir. Pi Coin’i oluşturan kadro, halihazırda milyonlarda dolar değerinde Pi Coin çıkarırlar. Bu sayede kazancınızın herhangi bir sınırı olmaz.
  • Bu teknoloji, gerçek dünyada kullanılabilir olduğu zaman, madeni paraları satın alabilecek birçok insan olacaktır. Bu sayede de çok fazla değer kazanacaktır. Diğer dijital para birimleri gibi ne kadar fazla insan satın alırsa o kadar değerli hale gelecektir.

Pi Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Pi Coin’in dezavantajları şu şekilde verilmiştir:

  • Yeni bir altcoin olduğundan kullanıcılar, hakkında sınırlı bilgilere sahip olurlar.
  • Güvenilir olup olmadığı kanıtlanamamıştır.
  • Geleceği konusunda net bir şekilde konuşulamaz çünkü somut verilere sahip değildir.