• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

BNB, SOL ve AVAX’ta Son Durum

altcoin fiyati

Kripto para piyasaları, geçtiğimiz haftayı düşüş eğiliminde geçirdi. Bir önceki hafta piyasalarda, Bitcoin (BTC) öncülüğünde rekor yükselişler görülmüştü ve bu süreçte Ethereum (ETH) ile birlikte birçok önde gelen altcoin de rekor seviyelere ulaşarak yatırımcılarını sevindirmişti. Ancak daha sonra gelen düşüşlerde Bitcoin, 55 bin dolar bandına kadar gerileyince bu düşüşün etkileri de Ethereum ile birlikte yine altcoinlerde kendisini gösterdi. Geçtiğimiz hafta gelen düşüşlerin ardından hafta sonu hafif bir toparlanma görüldü ancak yine de yeni hafta, bu toparlanmalar sonrası yeniden düşüşlerle başladı. Düşüşle başlayan yeni haftada Binance Coin (BNB), Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) fiyat hareketleri ile dikkatleri çekmeyi başardı.

Binance Coin (BNB)

btc rekor

Bitcoin’in 55 bin dolar seviyesinden sonra 60 bin dolar seviyesini görüp, ardından haftaya 58 bin dolar seviyesinde başlaması, altcoin piyasasında da benzer düşüşlerin görülmesine yol açtı. Bu düşüşlerden payını alanlardan biri de Binance Coin (BNB) oldu. Gelen değer kayıpları ile birlikte BNB, önceki hafta kazandığı değerlerin bir kısmını sildi ve 600 dolar bandına kadar indi. Ardından BNB bu bölgedeki desteğini de kaybedince 570 dolar seviyelerine kadar geriledi. Yazım sırasında BNB 571,54 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Solana (SOL)

Geçtiğimiz hafta gelen değer kayıpları ile 200 dolar desteğini kaybeden ve 190 dolar seviyesine kadar gerileyen SOL, daha sonra hızlı bir toparlanma gösterdi ve yeniden 200 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Piyasa genelinde düşüşler görülürken SOL, yükseliş sergileyen nadir kripto paralardan biri oldu. Yazım sırasında SOL 217,940 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Avalanche (AVAX)

yukselmesi beklenen altcoinler

Son aylarda elde ettiği değer artışları ile dikkat çekmeyi başaran AVAX, bu süreçte birçok kez ATH güncelleyerek yatırımcılarını sevindirmişti. Gelen yükselişlerle birlikte 140 dolar seviyesini de aşmayı başaran AVAX, daha sonra gelen düşüşlerde 135 dolar seviyesine çekildi. Ancak piyasadaki genel değer kayıplarına göre AVAX, nispeten daha sınırlı değer kaybı yaşadı ve güçlü görünümünü de korumayı başardı. Yazım sırasında AVAX 135,95 dolar seviyesinde işlem görüyor.