• BITCOIN/TL
    2101971,661
    % 0,40
  • ETHEREUM/TL
    102846
    % 0,70
  • RIPPLE/TL
    17.11
    % -0,17
  • BITCOIN CASH/TL
    15591.79,603
    % -0,01
  • LITECOIN/TL
    2733.08
    % 0,73
  • COSMOS HUB/TL
    270.87
    % -1,14
  • CARDANO/TL
    15.35
    % -0,56
  • TETHER/TL
    32.52
    % -0,20

ABD’li Kongre Üyesinden Çarpıcı “Kripto” Açıklamaları

analist tavsiyesi coinler

Kripto para piyasalarının son dönemlerde ciddi ölçülerde büyümeler elde etmesi, sektörün dünya genelinde daha fazla yatırımcıya ulaşmasını ve daha fazla yaygınlaşmasını sağladı. Bu gelişmeler ışığında kripto para sektörüne 2021 yılında milyonlarca yeni yatırımcı dahil oldu. Gelen yeni yatırımcı akını ile birlikte, daha önce kripto para alanına karşı daha sakin kalan birçok ülke de bu alandaki çalışmalarını hızlandırmaya başlayarak, kripto paralara karşı tavırlarını da şekillendirmeye başladı. Bu konuda en net adımları atan ülke Çin oldu. Çin, kripto para kullanımını yasak ilan ederek, ülkeler arasında en olumsuz tavrı takınan ülke konumuna geçti. Kripto para tavrı merak edilen ABD’de ise durum değişkenlik göstermeye devam ediyor.

ABD Hükümetinin Kripto Paralara Yaklaşımı

bitcoin piyasasinda son durum

ABD’li politika yapıcıların, kripto paralara karşı genel tabloda olumsuz ya da belirsiz bir tavır takındığı biliniyor. Ancak öte yandan ABD’li siyasetçiler arasında kripto paralara olumlu yaklaşımlar gösteren isimler de mevcut. Kripto paralar hakkında CoinDesk’e konuşan ABD’li Kongre üyesi Tom Emmer da bu konuya ilişkin gelecekte neler olabileceğine dair fikrilerini dile getirdi. Emmer, hükümetin kripto para sektörünü kontrol altına almaya çalıştığını düşündüğünü ifade etti. Konuya ilişkin olarak Emmer “Hükümet 2 trilyon dolarlık bir pazar haline gelen ve büyümeye devam eden bu kripto para sektörünü bir anda potansiyel bir gelir kaynağı olarak gördü ve inanın, bununla ilgilenmeyi de bırakmayacaklar” dedi.

ABD Kongresi ve Kripto Paralar

Kongre üyesi ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyesi olan Tom Emmer, Kongre’de bulunan ve bundan yaklaşık bir ay öncesine kadar kripto paralar ve Bitcoin (BTC) hakkında konuşmayan birçok kişinin, artık hem kripto paralar hem de Bitcoin hakkında konuşmaya başladığını ifade etti. ABD Kongresi, 1 trilyon dolarlık altyapı çalışmaları yasa tasarısında kripto para hükmünü de dahil etmişti. Bununla birlikte, altyapı çalışmalarında harcanacak olan 28 milyar dolarlık bütçenin, kripto para vergilerinden alınmasına karar verilmişti.

Emmer, Yetkililerin Verdiği Sinyallerin Girişimcileri Olumsuz Etkilediğini Düşünüyor

Tom Emmer, söz konusu açıklamalarında 2 trilyon dolarlık değeri olan piyasanın bu değerinin yanı sıra, ABD’de artık 55 milyondan fazla insanın kripto para piyasalarına girdiğini ifade etti. Emmer, buradan yola çıkarak kripto para sektörünün ortadan kaldırılamayacağını dile getirdi. Emmer, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da dahil olmak üzere ülkede birçok yetkilinin, kripto paralar konusunda “karmaşık sinyaller” verdiğini belirtti ve hükümetin kripto para sektörünü kontrol altına almaya çalıştığını, bu çabanın da ABD’li girişimcileri olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

Tom Emmer, Kripto Para Topluluklarına Seslendi

bitcoin guncel durumu

Hükümetin, kripto para sektöründeki büyümeyi durduramayacağını ifade eden Emmer, kripto para topluluklarına da seslendi. Emmer çağrısında “Kripto para topluluğunun, günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar çok omuz omuza vermesi gerekiyor. İnsanlar sizden faydalanmaya çalışacak ve sizin bu konular hakkında oy kullanacak kişilerin, uygun tepkileri verebilecek kadar bilgi sahibi olduğundan emin olmanız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.